Povestea noastra

Ne-am intrebat deseori de ce un lucru atat de perisabil ca mancarea este ambalat in ceva atat de permanent precum plasticul? Ne bucuram de mancarea sau de cafeaua noastra pentru cateva minute, iar in urma noastra raman munti de ambalaje care polueaza pentru cateva sute, chiar mii de ani.

Ideea noastra despre un viitor sustenabil este reprezentata de ambalajele realizate din plante, biodegradabile si compostabile, care respecta ciclul de viata al naturii, facilitand intoarcerea in pamant a ceea ce provine din pamant. De aceea, in anul 2017 am fondat Biodeck.

Pentru ca vrem sa lasam lumea putin mai buna decat am gasit-o, ne desfasuram activitatea tinand cont de doua principii: sustenabilitate si economie circulara.

Facute din plante

Produsele noastre au la baza plante, adica resurse rapid regenerabile, cum ar fi amidonul de porumb sau trestia de zahar.

Procesul de productie

In comparatie cu produsele obisnuite din plastic, care au la baza petrol, si procesul de productie este unul mult mai prietenos cu mediul. In functie de tipul de produs, emisiile de carbon scad cu 30-75%.

Biodegradabile si compostabile

Dupa ce au fost folosite, produsele pot fi compostate, unele acasa, iar altele in centre de compostare industriala. Deoarece ele se incadreaza in categoria resturilor organice, sunt singurele ambalaje care se pot composta impreuna cu resturile alimentare.

Intoarcerea in natura

In urma procesului de compostare rezulta compostul, un ingrasamant cu eliberare prelungita, ce poate fi folosit in agricultura. Ne dorim sa respectam ciclul naturii si de aceea, pentru noi este important ca tot ce provine din natura sa se intoarca in natura, fara sa aiba efecte daunatoare asupra acesteia.

Certificari

Toate produsele noastre respecta reglementarile UE cu privire la biodegradabilitate si compostabilitate si au certificarile necesare care sa ateste calitatile lor.

Fiecare dintre noi are un impact asupra mediului si credem ca e suficient sa facem alegeri simple, gesturi aparent neinsemnate, dar care pot avea un impact enorm. Incearca sa refolosesti pe cat posibil lucrurile pe care le ai, iar atunci cand acest lucru nu este posibil, sa alegi variantele sustenabile. Optiunile sunt din ce in ce mai multe, tine de noi sa facem din responsabilitatea fata de mediu o prioritate.

Barátaink küldetésben